Nieuws

Theorie-examen voor A, B en AM met verlengde duur

De uitrol van het theorie-examen nieuwe stijl is bijna rond. In de tussentijd wordt het nieuwe examensysteem doorontwikkeld. Als eerste op de agenda staat de invoering van ‘geluid bij het theorie-examen’. De invoering hiervan laat door ICT-storingen van begin dit jaar wat langer op zich wachten. We verwachten geluid bij het examen te kunnen introduceren in de zomer.

Als service voeren wij vanaf woensdag 6 mei een verlengd theorie-examen in voor de categorieën motor, auto en bromfiets, te reserveren vanaf dinsdag 5 mei. Tijdens dit examen krijgt de kandidaat per vraag meer antwoordtijd, waardoor de totale extratijd op ongeveer 15 minuten uitkomt. Voor het examenonderdeel gevaarherkenning voor personenauto geldt dit niet. Ook is het niet van toepassing voor het examencentrum Breda, waar de individuele examens op een touch-screen naar verwachting pas in augustus worden ingevoerd.

Het verlengde theorie-examen bieden we vooral aan voor kandidaten die gebaat zijn bij wat meer leestijd. Denk bijvoorbeeld aan kandidaten die licht dyslectisch zijn. De extra kosten voor het verlengde examen bedragen €10,15 bovenop het normale examentarief van €28,55.

Vooralsnog kan het verlengde theorie-examen alleen gereserveerd worden via de rijopleider.

Bron: CBR

0
  Related Posts