Onze motorrijschool verzorgt motorrijles in de categorie A2 (vanaf 20 jaar) en in de categorie A (vanaf 21 jaar of 2 jaar in het bezit van categorie A2).

Kies voor een KNMV gediplomeerd motorinstructeur / erkend motorrijschool!

Proefles motorrijden

We starten de Motoropleiding met een vrijblijvende proefles/intake. In deze motorrijles wordt de basis van de bediening en de beheersing van de motor uitgelegd en starten we met de eerste bijzondere verrichtingen. Zo krijg je al een goed beeld van wat er uiteindelijk van je verwacht wordt. Na de intake krijg je een schatting van het aantal rijlessen wat nodig is om je motorrijbewijs te halen.

Om het motorrijbewijs te halen moet je 3 examens afleggen.

1 theorie examen
1 AVB examen (voertuigbeheersing)
1 AVD examen (verkeersdeelname)

De opleiding

De motor opleiding zit stapsgewijs in elkaar. Van makkelijk naar moeilijk worden alle onderdelen van het motorrijden behandeld. Wij zorgen dat je goed, gestructureerd en veilig wordt voorbereid op jou deelname aan het hedendaagse verkeer. Deskundige begeleiding en persoonlijke aandacht is bij onze motorrijschool van groot belang. Je vorderingen worden bijgehouden op een instructiekaart, zo kunnen we niks vergeten en weet jij altijd hoe ver je bent in je rijopleiding.

Je kan zelf bepalen hoeveel rijlessen je per week wilt volgen. De motorrijlessen worden gegeven in blokuren van 1,5 of 2 uur. Het inplannen van de rijlessen doe je samen met je instructeur.

Bekijk hier de motorrijschool tarieven.

Kleding:

Een helm, jas, broek en eventueel handschoenen kan je lenen van de rijschool.

 

 

motorrijschool

 

 

Helm
Een ECE-goedgekeurde motorhelm. Bij voorkeur licht van kleur of voorzien van kenmerken die de zichtbaarheid in het verkeer bevorderen.

Schoeisel
Het schoeisel moet tenminste de enkel bedekken. Motorlaarzen hebben de voorkeur voor de bescherming van de voeten en enkels.

Kleding
De jas bedekt het bovenlichaam en de armen volledig. De broek bedekt de benen volledig. Jas en broek mogen 1 geheel vormen. De kleding heeft bij voorkeur retroreflecterende eigenschappen of andere kenmerken die de zichtbaarheid van de motorrijder in het verkeer verhogen. De kleding is bij voorkeur voorzien van protectoren en/of versterkte delen.

Handschoenen
De handschoenen moeten de hand volledig en zoveel mogelijk het polsgewricht bedekken.

Oogbescherming
Een vorm van oogbescherming, zoals een helmvizier of (zonne)bril.

Gehoorbescherming
Wij adviseren een vorm van gehoorbescherming te gebruiken. Bij snelheden van 80 km/u liggen de geluidswaarden al aanzienlijk boven de ‘gezondheidsgrens’.

 

Startlocatie

De motorrijlessen worden gestart vanaf de rijschool.

Meer informatie over de nieuwe regels voor het motorrijbewijs: https://www.basrijopleidingen.nl/nieuws/a-rijbewijs-naar-21-jaar/