Lekker cruisen in de zon, tussen de file door naar je werk of lekker sportief over dijkjes rijden? Begin nu met het halen van je motorrijbewijs bij de motorrijschool in de regio Alkmaar! 

Onze rijschool verzorgt motorrijles in de categorie A2 (vanaf 20 jaar) en in de categorie A (vanaf 21 jaar of 2 jaar in het bezit van categorie A2).

Proefles motorrijden

We starten de Motoropleiding met een vrijblijvende proefles/intake. In deze motorrijles wordt de basis van de bediening en de beheersing van de motor uitgelegd en starten we met de eerste bijzondere verrichtingen. Zo krijg je al een goed beeld van wat er uiteindelijk van je verwacht wordt.

Een goede opleiding is de basis voor een veilige toekomst op de weg als motorrijder.

De motor opleiding zit stapsgewijs in elkaar en alle onderdelen van het motorrijden worden in logische volgorde behandeld. Wij zorgen dat je goed, gestructureerd en veilig wordt voorbereid op jou deelname aan het verkeer. Je leert motorrijden van een motorrijder en je instructeur volgt je dus altijd op de motor.

Deskundige begeleiding, kwaliteit, persoonlijke aandacht en een ontspannen manier van lesgeven is bij onze motorrijschool van groot belang. Je vorderingen worden bijgehouden op een instructiekaart, zo kunnen we niks vergeten en weet jij altijd hoe ver je bent in je rijopleiding.

Je motorrijlessen worden gegeven in blokuren van 1,5 uur. Het inplannen van de rijlessen doe je samen met je instructeur.

Bekijk hier de motorrijschool tarieven.

Om het motorrijbewijs te halen moet je 3 examens afleggen.

1 theorie examen
1 AVB examen (voertuigbeheersing)
1 AVD examen (verkeersdeelname)

Kleding:

Een helm, jas, broek en eventueel handschoenen kan je lenen van de rijschool.

motorrijschool

Helm
Een ECE-goedgekeurde motorhelm. Bij voorkeur licht van kleur of voorzien van kenmerken die de zichtbaarheid in het verkeer bevorderen.

Schoeisel
Het schoeisel moet tenminste de enkel bedekken. Motorlaarzen hebben de voorkeur voor de bescherming van de voeten en enkels.

Kleding
Een jas bedekt het bovenlichaam en de armen volledig. De broek bedekt de benen volledig. Jas en broek mogen 1 geheel vormen. De kleding heeft bij voorkeur retroreflecterende eigenschappen of andere kenmerken die de zichtbaarheid van de motorrijder in het verkeer verhogen. De kleding is bij voorkeur voorzien van protectoren en/of versterkte delen.

Handschoenen
Handschoenen moeten de hand volledig en zoveel mogelijk het polsgewricht bedekken.

Oogbescherming
Een vorm van oogbescherming, zoals een helmvizier of (zonne)bril.

Gehoorbescherming
Wij adviseren een vorm van gehoorbescherming te gebruiken. Bij snelheden van 80 km/u liggen de geluidswaarden al aanzienlijk boven de ‘gezondheidsgrens’.

Startlocatie

De motorrijlessen worden gestart vanaf de rijschool.

Meer informatie over de nieuwe regels voor het motorrijbewijs: https://www.basrijopleidingen.nl/nieuws/a-rijbewijs-naar-21-jaar/