Reguliere Rijopleiding

In je eigen tempo je rijbewijs halen bij de autorijschool van Alkmaar eo. We beginnen de rijopleiding met een proefles. Zo krijg je een goede inschatting van wat je rijopleiding gaat kosten en hoeveel rijlessen je ongeveer nodig hebt.

Stapsgewijs worden alle onderdelen van het autorijden behandeld. Wij zorgen dat je goed, gestructureerd en veilig wordt voorbereid op jou deelname aan het hedendaagse verkeer. Deskundige begeleiding en persoonlijke aandacht is bij onze autorijschool van groot belang. Je vorderingen worden bijgehouden op een instructiekaart, zo kunnen we niks vergeten en weet jij altijd hoe ver je bent in je rijopleiding.

Je kan zelf bepalen hoeveel rijlessen je per week wilt volgen. Het inplannen doe je samen met je instructeur.
Wij raden je aan om meerdere malen per week te lessen in blokuren van 1,5 of 2 uur. De lesstof blijft dan beter hangen.

Wanneer kan je rijlessen volgen?

Maandag t/m donderdag van 08.00 – 20.30
Vrijdag en zaterdag van 08.00 – 17.00

Theorie examen

Voor dat je praktijkexamen of een TTT mag afleggen moet geslaagd zijn voor het theorie examen. Het theorie examen bestaat uit ja/nee vragen, meerkeuze vragen, vragen waar je zelf een getal moet invullen en gevaarherkenning.

Het theorie examen bestaat uit 3 onderdelen:

– 30 vragen over de verkeersregels.
– 10 vragen over verkeersinzicht.
– 25 vragen over gevaarherkenning.

Heb je theorie boeken nodig? Bestel ze hier bij de rijschool of vraag het aan de instructeur.

CBR Praktijkexamen

Als je er klaar voor bent mag je praktijkexamen gaan doen bij het CBR. Tijdens je examen wordt er gelet op je kijkgedrag, voorrang verlenen, de beheersing van de auto en het rekening houden met andere weggebruikers. Kortom, het is de bedoeling dat jij laat zien dat je veilig, vlot en zelfstandig aan het verkeer kan deelnemen.

TTT (tussen tijdse toets)

Je kan, als je dat wilt, een TTT afleggen bij het CBR. Dit is een soort proefexamen. De TTT is een soort rijtest die hetzelfde verloopt als een praktijkexamen. Het grote voordeel hiervan is dat het wat zenuwen weg kan nemen voor het echte examen en je weet gelijk hoe het examen in z’n werk gaat. Voer je met de TTT de bijzondere manoeuvres goed uit dan krijg je hier vrijstelling voor op het eerste praktijkexamen.